(82)

Svart himmel

ljudbok och e-bok


En kvinna som anklagas för utpressning misshandlas till döds. Detta sker framför ögonen pĂ„ polisen. ÄndĂ„ lyckas förövaren komma undan. Allt pekar pĂ„ att det Ă€r en torped som driver in narkotikaskulder. Samtidigt försöker en smĂ„kriminell alkolist komma i kontakt med polisen. Med mycket dunkla avsikter.

Huvudpersonen Ă€r denna gĂ„ng Sigurdur Óli, som vi kĂ€nner igen frĂ„n de tidigare böckerna. Förutom den spĂ€nnande och tĂ€ta mordhistorien fĂ„r vi ocksĂ„ en kritisk inblick i det korrupta bankvĂ€sendet bĂ„de pĂ„ Island och i andra lĂ€nder innan den stora bankkraschen Ă€gde rum 2008.


UpplÀsare: Pale Olofsson
LĂ€ngd:

3.6

82 recensioner

Lars

2021-09-19

Start Kimmel av Arnaldur Indridason som Àr Ättonde delen om Poliskommissarie Erlendur Sveinsson, som fortfarande Àr pÄ semester och hÀr Àr det Sigirdur Oli som trÀder fram i Reykjavik Polisen och leder utredningen i en EKO brottshÀrva, med mord och internationella förgreningar. Som vanligt fantastiskt rafflande skrivet pÄ bÀsta IslÀndska manér rakt kalt och rÀtt fram. Mitt betyg Àr fyra av fem möjliga UpplÀsare Pale Olofsson