(1)

Svart glas

e-bok


Umbra och hennes mamma Ester flyttar till ett hus vid havet dÀr ljuset Àr magiskt och stranden skimrar av tusentals stenar i alla möjliga fÀrger. Allt ska bli sÄ bra. Huset Àr egentligen för stort för tvÄ personer, men hÀr fÄr Ester plats med bÄde en ateljé dÀr hon kan mÄla och ett galleri dÀr hon kan visa sina tavlor. Men medan Ester mÄlar allt mer intensivt, kÀnner sig Umbra ensam och övergiven.

Ingen har tvÀttat, maten tar slut och det finns inga pengar. Umbra saknar sina vÀnner i stan och kÀnner sig liten i de stora rummen. DÄ upptÀcker hon att de inte Àr ensamma i huset. NÄgon lÄnar saker och tar mat ur kylskÄpet om nÀtterna. Men vem Àr flickan som bor i kÀllaren? Har hon ingen som tar hand om henne? Och varför ljuger hon hela tiden? Umbra och hennes nya vÀn Amos dras in i ett sÀllsamt Àventyr i sökandet efter den mystiska flickan frÄn underjorden.

"Jag stirrar pÄ den lilla kurande gestalten som naglas fast av ficklampans strÄle. En massa rufsigt alldeles vitt hÄr och magra hÀnder som hÄller i nÄgot rött. Min morgonrock! inser jag förvÄnat. Varelsen blundar, det ser nÀstan ut som om den ber. En blek madonnabild mitt i vÄrat badrum. Sedan tÀnder jag taklampan. Det Àr en flicka, det syns nu. Hon skÀlver till i det plötsliga ljuset och kramar morgonrocken Ànnu tÀtare i famnen. HÀnderna Àr alldeles genomskinliga."