(13)

Sulky och Bebbe regerar okej

ljudbok


"En dag sa det Pang och ut kom Sulky.Bara nÄgra minuter senare sa det Bom och ut kom Bebbe.Sedan gick det ett Är minus tvÄ dagar utan att nÄgot hÀnde."

Men sedan hÀnder det desto mer! Sulky och Bebbe Àr tvÄ kloka och hjÀlpsamma antihjÀltar: den ena pinnsmal och den andra tjockmagad. Genom deras nyfikna ögon fÄr vi se vÀrlden, och modigt trava runt i deras slÀptÄg nÀr de tar sina första steg ut. För vÄra hjÀltar Àr bÄde tuffa överlevare och skarpögda samhÀllskritiker som vill att alla ska fÄ vara med. Och pÄ sitt eget kompetenta sÀtt hanterar de bÄde tÀndstickor och dynamitgubbar med samma sjÀlvklarhet som sjungande bomber och en gubbe med huvudet under armen. PÄ sin fÀrd rÀddar de mÄnen, befriar uppstoppade djur, slarvar bort kungen, vilar en stund och hittar till slut, efter alla Àventyr, en alldeles ny ö! Med sin frejdiga energi tar Sulky och Bebbe med sig stora och smÄ lÀsare pÄ ett vindlande och svindlande Àventyr.

Detta Àr John Ajvide Lindqvists första bok för unga lÀsare och första gemensamma projekt med Mia Ajvide, som har illustrerat boken med naivistiska och sÀregna bilder. Det Àr charmigt och crazy, och i bÄde text och bild finns en drastisk humor stÀndigt nÀrvarande.



3.7

13 recensioner

malvina

2020-08-02

SÄ fin och poetisk barnbok. Min dotter lyssnade pÄ hela och Àlskade den. Den pÄminner lite om Barbro Lindgrens Lornaga Loranga!