(116)

Sturemorden : ett blodigt maktspel

ljudbok och e-bok


PĂ„ senvĂ„ren 1567 plĂ„gas kung Erik XIV svĂ„rt. Överallt ser han konspirerande fiender som vill slita kronan frĂ„n hans huvud. Hans misstĂ€nksamhet stillas nĂ„got av det faktum att han har ett antal av de vĂ€rsta förrĂ€darna i sitt vĂ„ld, men inte mycket. PĂ„ eftermiddagen den 24 maj tappar han kontrollen. Kung Erik sticker sjĂ€lv en dolk i fĂ„ngen Nils Sture, och vakterna gĂ„r snart loss i en sekvens av dödande som ska gĂ„ till historien som Sturemorden.

Sturemorden Àr berÀttelsen om hur en lovande ung monark drev fram sin egen undergÄng, hur kampen mellan kung och högadel slutade i vÄldsdÄd och hur Sveriges framtid kom att avgöras genom brödrastrid, svek och mord. Med lÀttflytande prosa och fÀngslande dramatik lotsar Tomas Blom lyssnaren genom ett av de makabraste intrigspelen i svensk historia.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram spÀnnande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. HÀr presenteras pÄ ett fÀngslande sÀtt de mÀnniskor och hÀndelser som format det land vi idag lever i.


UpplÀsare: Anders Ekborg
LĂ€ngd: