(462)

Stulen identitet

ljudbok och e-bok


Sara Dupont Ă€r pĂ„ semester i Venedig nĂ€r hennes handvĂ€ska blir stulen pĂ„ en maskeradbal. Tidigt nĂ€sta morgon hittas en ung kvinna död i kanalen framför hennes hotell. VĂ€l hemma i Danmark Ă€r Sara omskakad efter hĂ€ndelserna och det blir inte bĂ€ttre av att en av hennes nĂ€rmsta vĂ€nner Ă€r spĂ„rlöst försvunnen. En rad mĂ€rkliga saker fortsĂ€tter att drabba Sara – saker som hon till slut inte sjĂ€lv kan hantera.

Ett Är senare skickas polisen Roland Benito ut till den rÀttspsykiatriska avdelningen i Risskov. En sjuksköterska har blivit brutalt mördad av en patient som sedan lyckats fly. Patienten Àr dömd till psykiatrisk vÄrd efter att hon dödat sin tre mÄnader gamla bebis och hon Àr oerhört labil. Roland börjar tillsammans med den förrymda patientens försvarsadvokat grÀva i fallet och det Àr tydligt att det döljer sig mer under ytan Àn vad de nÄgonsin kunnat ana ...

"Stulen identitet" Àr en deckare i högt tempo med mÄnga vÀndningar, som fÄngar lÀsaren frÄn första sidan. Boken Àr den femte fristÄende delen i Inger Gammelgaard Madsen omÄttligt populÀra serie om polisen Roland Benito.

Inger Gammelgaard Madsen, född 1960, Ă€r en dansk grafisk designer och kriminalförfattare frĂ„n Århus. Hon debuterade 2008 med Dockan (Dukkebarnet) och har sedan dess gett ut flertalet kriminalromaner om Roland Benito, som har gjort succĂ© i hemlandet Danmark.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

4.0

462 recensioner

Madelene

2024-03-28

För utdragen, hade varit bÀttre om den var hÀlften sÄ lÄng.

karin

2024-03-27

SpÀnnande men vÀldigt dyster

Anonym

2024-01-08

SpÀnnande!!