(0)

Struggling love

e-bok


I tvÄ minuter fylls rummet av musik av okÀnd hÀrkomst. Burt Kobbat lyssnar med örat pÄ spets. Ljudet tynar ut och Kobbat skakar pÄ huvudet. "Bara en dÄlig poplÄt."

Burt Kobbat Àr reportern som ocksÄ, förutom att grÀva efter sanningen, blir flankerad av Victoria Beckham pÄ filmpremiÀrer. Burt Àr i Köpenhamn för röda mattan-premiÀr av Disneys senaste storfilm nÀr han blir vittne till ett mord. PÄ mordplatsen hittas ett magnetofonband och innehÄller ett ensamt ljudspÄr. IhÀrdiga rykten sÀger att det Àr en gammal Beatlesinspelning, men som aldrig har skett i fall man ska tro offentligheten.

Hemligheten som ligger sig gömd mellan stroferna sÀtter igÄng en jakt pÄ mördaren hela vÀgen frÄn Skandinavien till amerikanska södern.

Serien om Burt Kobbat följer stjÀrnreportern och böckerna utspelar sig i framtiden. De Àr thrillers som gÄr i satirens tecken och oftast handlar om Àmnen tagna direkt frÄn löpsedlarna.

Staffan Bruun, född 1955 i Helsingfors, Àr en finlandssvensk författare och journalist. Han har tidigare varit korrespondent för bÄde Aftonbladet och Expressen och har mottagit Snöspaden och Topeliuspriset, bÄda för sitt journalistiska arbete. Som skönlitterÀr författare har han bland annat skrivit en rad populÀra deckarromaner om Journalisten Burt Kobbat.