(3)

Strigoi - erotisk novell

ljudbok och e-bok


"Han andades in henne, andades in hennes söta och sömndruckna andedrÀkt. Deras lÀppar slöt sig om varandra, medan hennes svala fingrar kvickt arbetade sig fram över hans armar och svepte upp tyglindorna"

I byn dĂ€r man inte fĂ„r gĂ„ till sĂ€ngs med den man Ă€lskar förrĂ€n efter giftermĂ„let lĂ€ngtar de unga efter sina hjĂ€rtans utvalda. Tillsammans gĂ„r de samman för friheten, för att fĂ„ tillbringa nĂ€tterna med sina kĂ€ra. Med list utnyttjar de bybornas vidskeplighet med hjĂ€lp av strigoi – myten om de döda som gĂ„r igen. Ungdomarna turas om att ge sig ut pĂ„ nĂ€tterna och spöka för de Ă€ldre för att slutligen, i skydd av mörkret, landa i sina Ă€lskades sĂ€ngar.

Den hÀr natten Àr det Vasiles tur att sÀtta skrÀck i de Àldre. Och nÀr han nÄr mÄlet med nattens rÀd fÄr han sin belöning dÄ Violetas varma famn sluter sig runt honom.

Marie Metso har en kandidatexamen i LitterÀrt skapande frÄn Författarskolan vid Lunds universitet, och har medverkat med noveller och dikter i ett flertal antologier och tidskrifter.