(4)

Storgatan 12 - Vab och semlor

ljudbok


Nora har precis flyttat till Sverige med sin man Emil, och hon gĂ„r pĂ„ SFI för att lĂ€ra sig svenska. PĂ„ fredag har hon ett stort prov som hon behöver plugga till. Hennes man Emil har fullt upp pĂ„ bageriet, alla vill köpa semlor. Mitt i vardagsstressen blir deras son sjuk. Vem ska vabba? BĂ„da har sĂ„ mycket att göra! Det blir en hektisk vecka för familjen pĂ„ Storgatan 12, men den avslutas med fredagsmys – precis som barnen vill!

Serien om familjen pÄ Storgatan handlar om en helt vanlig familj i Sverige i dag. Nora Àr frÄn Marocko och Emil frÄn Sverige. De trÀffades i Paris och gifte sig. Barnen Kenza och Adam Àr födda dÀr och talar bÄde franska och svenska. Nu har familjen flyttat till Sverige och bor i en lÀgenhet med tre rum och kök pÄ Storgatan 12 i Alöv.

Böckerna tar upp vardagsnÀra hÀndelserna och har mycket igenkÀnning som skapar identifikation. HÀr finns familjeliv, traditioner, kulturkrockar och relationer. Böckerna Àr mycket lÀttlÀsta. BÄde sprÄk och innehÄll Àr anpassat för dem som behöver trÀna sitt sprÄk och lÀsförstÄelse.

Viljas böcker Àr uppskattade av personer som Àr ovana vid att lÀsa eller kanske har nÄgon form av lÀssvÄrigheter. SprÄket Àr enkelt men innehÄllet Àr anpassat för vuxna lÀsare.