(9)

Storgatan 12: Fira lucia

ljudbok


Nora har precis flyttat till Sverige med sin man Emil. Om nÄgra dagar ska deras dotter Kenza fira lucia pÄ förskolan. De ska gÄ pÄ led och sjunga sÄnger.

Men Nora har aldrig firat lucia och har lite svÄrt att hitta de rÀtta klÀderna och ljuskrona att ha i hÄret. Kommer Nora och Emil att hinna med allt? För barnen Àr det viktigt att bÄda förÀldrarna Àr med pÄ luciafirandet, och Emil och Nora fÄr pussla med jobb och sfi för att det ska fungera.

Det blir lite stressigt, men ocksÄ ett fint minne för familjen pÄ Storgatan.

Serien om familjen pÄ Storgatan handlar om en helt vanlig mÄngkulturell familj i Sverige i dag. Nora Àr frÄn Marocko och Emil frÄn Sverige. De trÀffades i Paris och gifte sig.

Barnen Kenza och Adam Àr födda dÀr och talar bÄde franska och svenska. Nu har familjen precis flyttat till Sverige och bor i en lÀgenhet med tre rum och kök pÄ Storgatan 12 i Alöv.

Böckerna tar upp vardagliga och typiskt svenska företeelser, och ger en inblick i livet i Sverige och skapar förstÄelse svensk kultur och de traditioner som finns hÀr.

Böckerna Àr pÄ S-nivÄ, och sprÄket och innehÄllet Àr anpassat för de som behöver trÀna upp sitt nya sprÄk och lÀsförstÄelse men inte vill lÀsa smÄbarnsböcker. De vardagsnÀra hÀndelserna skapar identifikation.

LÀttlÀsta böcker frÄn Vilja Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för en vuxen lÀsare.