(6)

STORA och lilla AaBbCc

ljudbok och e-bok


En fartfylld resa frĂ„n A till Ö i Hellsings anda

Följ med pĂ„ en fartfylld resa frĂ„n A till Ö, med smĂ„tt och stort sida vid sida!

En fÀrgsprakande ABC i bÀsta Lennart Hellsing-anda om versaler och gemener - och om den svindlande vÀrld de formar tillsammans.

Elin Ruuths tjugonio rimmade alfabetsverser Àr fyllda av sprÄklust, drastisk humor och en uppenbar vilja att inkludera ALLT - bergen i Tibet, trÀngseln i tunnelbanan, Kiruna pÄ flytt, Zambeziflodens strÀnder... För varje ny rad som fjÀderpennan skriver skiftar perspektiven, och de lekfulla vÀxlingarna förstÀrks av Saga Bergebos explosivt fÀrg- och formstarka bildsidor.

Vi flyger i hisnande hastighet mellan nutid och dĂ„tid, natt och dag, mikro och makro - frĂ„n A till Ö - genom ett galaktiskt system dĂ€r allt existerar pĂ„ en och samma gĂ„ng.

ELIN RUUTH, född 1986 och uppvuxen i LuleÄ, Àr dramatiker och kulturjournalist. 2010 debuterade hon som författare med den kritikerrosade romanen Fara vill (Albert Bonniers förlag). STORA och lilla AaBbCc Àr hennes första bok för barn.

SAGA BERGEBO, född 1987, avslutade sin utbildning pÄ Konstfack 2015 och har sedan dess varit verksam som illustratör och visuell berÀttare. Hon har tidigare illustrerat StjÀrnorna ser likadana ut överallt (Rabén & Sjögren, 2018), en bilderbok om flykt med text av Marjan Svab.