(0)

Stilguiden Man

e-bok


"Man sÀger att alla vill se ut som Cary Grant; jag vill ocksÄ se ut som Cary Grant."

Cary Grant

Nu kommer den efterlÀngtade manliga versionen av Stilguiden. I grunden handlar det om exakt samma sak som för kvinnor; harmoni, balans, proportioner och en vettig instÀllning till klÀders funktion. Lotta Lewenhaupt kommer alltsÄ att gÄ i klinch med allt frÄn form (klÀ sig efter sin kroppsform) och funktion (passform, kvalitet, omsorg) till nördiga detaljer som slipsknutar och vÀlborstade skor.

Vem Àr jag att utnÀmna mig till stilguide? FrÄgan stÀllde jag mig i förordet till min förra bok, Stilguiden, som enbart var riktad till kvinnor. Jag förklarade det med att jag lÀrt mig ett och annat pÄ vÀgen, efter drygt 40 Är som stylist och journalist, med mode och klÀder som specialitet. Jag hÀvdar sÄ fortfarande. Men vad vet jag om manligt mode och herrklÀders alla regelverk? Mycket mer Àn ni anar: jag Àlskar mÀn, jag favoriserar mÀns sÀtt att klÀ sig, och jag kan tillrÀckligt mycket om drÀkthistoria för att veta att maskulina klÀder Àr grunden till oÀndligt mÄnga klassiker i alla slags garderober.

Lotta Lewenhaupt

Ur innehÄllet: Vad Àr stil, god smak & elegans? Figur, form & funktion Stilförebilder Stilar: amerikanskt, italienskt, engelskt Mannens lilla svarta: smokingen AffÀrsmode, sÄ kallad powerdressing Accessoarer (frÄn skor till glasögon och klockor) Knyta slips & kravatt & fluga Vika ficknÀsduk Drapera & knyta halsduk Shoppa omdömesgillt Sköt om dina klÀder vÀl Packa lÀtt & packa smart

OM FÖRFATTAREN Lotta Lewenhaupt brukar beskrivas som en pionjĂ€r inom omrĂ„det mode. 2003 mottog hon tidningen Elles hederspris Ellen med motiveringen: Med stora kunskaper inom bĂ„de det internationella och svenska modet har hon under tre decennier generöst delat med sig av sitt vetande som författare, modejournalist och lĂ€rare. Hon Ă€r ansiktet och pennan bakom ordet modepassion.

Lotta Lewenhaupts senaste böcker Àr Stilguiden, som utkom 2015 samt den nya Stilguiden Man (2016).