(4)

Stegar

e-bok


Vi har ritualer för att hantera sorg. En dödsannons, en krans, en gravplats. Men vad hÀnder nÀr man inte fÄr del i en sÄdan gemenskap, nÀr sorgen blir nÄgot ensamt och hemligt?

Kvinnan i Stegar Àr nyseparerad tvÄbarnsmamma. Hon förlorar en man som har börjat komma henne nÀra, kanske mer Àn hon förstÄtt. I starka fragment tecknas berÀttelsen av vad det var som hÀnde och hur förlust förvandlar en mÀnniska. Hur tomrum rymmer sin motsats, fÄr det som finns kvar att lysa sÄ starkt.

Stegar Àr den avslutande delen i Elin Willows tematiska romantrilogi som inleddes med Inlandet och fortsatte med Nya namn. Den utforskar kvinnors inre kÀnslovÀrldar i olika stadier av ett liv, intresserar sig för tid och tidens gÄng. Genom att nÀrma sig intensiteten i det vardagliga, i sjÀlva görandet av livet, Àr romanerna experiment i absolut lojalitet mot det upplevda:

Willows tontrĂ€ff Ă€r mycket exakt, berĂ€ttarrösten Ă€r fullstĂ€ndigt trovĂ€rdig


Ingrid Elam, DN

Att skildra det lÄgmÀlda och vardagliga med en intensitet som gör att lÀsaren fastnar krÀver sin författare. Elin Willows Àr en sÄdan författare.

BorÄs Tidning

Elin Willows debuterade med den kritikerhyllade romanen Inlandet 2018, boken filmatiserades och översattes till flera sprÄk. 2021 kom hennes andra roman Nya namn.