(163)

Status 12

ljudbok och e-bok


Thomas ser hur tvÄ av kollegorna sliter upp mannen frÄn marken. "HÄll fast honom", vÀser MÄrtensson. Sedan kommer det första slaget. Thomas kan inte tro sina ögon.

NÀr Thomas Hallgren börjar sin första dag pÄ Norrmalms polisstation Àr han nervös. Han vill sÄ gÀrna göra sin far stolt - mannen som var en otroligt uppskattad polis. Under utbildningen var Thomas kursettan, killen som gjorde alla rÀtt, men kommer det att rÀcka?

Redan under de första dagarna inser han att det han fÄtt lÀra sig under kontrollerade former inte gÄr att tillÀmpa i verkligheten. Han kÀnner alltmer sympati för de kollegor som rör sig i grÄzonen, de fÄr trots allt saker och ting gjorda.

SÄ hÀnder det som förÀndrar allt: Thomas grupp skickas till Zinkensdamm för att stoppa ett huliganbrÄk som urartat. I tumultet som följer blir flera poliser nedslagna och allt slutar med att Thomas nÀrmaste chef misshandlar en av de misstÀnkta huliganerna. Vad de inte vet Àr att nÄgon filmar dem. Dagen dÀrpÄ visas filmen i flera nyhetsinslag pÄ tv.

En internutredning dras igÄng och Thomas undrar snart om han kommer att klara av sitt första Är som polis. Och Àr det vÀrt det? De tvivel han bÀr pÄ blir Ànnu starkare nÀr han fÄr höra att pappan som han alltid sett upp till gjort flera vÄldsamma ingripanden som polis. Vill han verkligen bli som sin far?

EXTRA: Ljudboken inkluderar författar- och upplÀsarsamtal kring boken.


UpplÀsare: Edholm Rafael
LĂ€ngd:

3.8

163 recensioner

Lovisa

2022-01-19

Bra skrivet om polisen vardag, helt underbart- men den upplÀsare hÀr förstör allt med sitt skrikande att man mÄste rulla nÄgra minuter framÄt. Synd, för sÄ spÀnnande skriven bok annars.

Anne

2021-12-28

Orkade bara ca 30 minuter

Max

2021-07-03

Mycket bra bok med en bra lÀsarröst!