(9)

Springa med vingar

e-bok


"Jag har just lÀst Ärets mest spÀnnande bok - Ätminstone ur löparsynpunkt - och det Àr en roman!" Ove Haugen, Göteborgs-Posten

"En vÀlskriven roman om livslÄng vÀnskap. Lack har tidigare visat att han verkligen kan berÀtta en historia och han bevisar detta Ànnu en gÄng!" Anders Palm, BibliotekstjÀnst

"En rakt igenom underhÄllande bok om man nÄgon gÄng tjusats av löpning!" Roger Bengtsson, Ung Tro

"StrÀcklÀste med stor fascination. NÀstan 300 sidor om löpning frÄn Lund till Aten pÄ 80 dagar, nördig, kul och wow!" BG Nilensjö, Tidningen Spring.

Haruki Murakamis Vad jag pratar om nÀr jag pratar om löpning, Dean Karnazes Ultramarathon Man och Christopher McDougalls Born to run Àr alla spÀnnande böcker om fantastiska och fanatiska löpprojekt. Nu kommer en svensk roman i samma anda. Fyra vÀnner bestÀmmer sig för att springa strÀckan Lund-Aten pÄ 80 dagar.

Det finns fullstÀndigt vansinniga projekt och sedan finns det förstÄs Ànnu galnare projekt. Som att springa 270 mil ner till Grekland bara för att stÀlla sig pÄ startlinjen till Athens Authentic Marathon.

Det hÀr inte bara en spÀnnande roman, det Àr ocksÄ en intressant genomgÄng av vad som hÀnder med kroppen nÀr man tÀnjer pÄ grÀnserna för vad som Àr fysiskt möjligt. Boken fungerar Àven som en guide- och inspirationsbok om lÄnglöpning. Inte bara för den som springer halvmaraton, maraton och ultramaraton, utan Àven för den som funderar pÄ ett multiultramaraton.