(123)

Spelbubblan

ljudbok


En helt vanlig, medelÄlders, smÄbarnsmamma hamnar i ett svÄrt spelmissbruk. Hon bor i en slumrande smÄstad och har ett vÀlbetalt men smÄtrist jobb som ekonom pÄ ett mindre företag. För att liva upp sin hÀndelsefattiga vardag börjar hon spela pÄ arbetstid.

Plötsligt börjar hon lÀngta efter att gÄ till jobbet, till den spelbubbla som ingen kÀnner till. NÀr hon vinner sina första tusenlappar kÀnns ruset och kicken i hela kroppen. KÀnslan Àr oslagbar. Sakta tar spelandet över hennes liv och vinsterna blir till förluster. Under en eftermiddag spelar hon bort hela familjens matkonto. Lösningen blir ett SMS-lÄn, att berÀtta för maken om vad som pÄgÄr Àr otÀnkbart.

Spelmissbruket blir till slut sÄ allvarligt att det kraschar hennes Àktenskap och utlöser en psykos. Spelbubblan spricker och hennes arbetsgivare kommer pÄ henne med att ha förskingrat över en miljon kronor, vilket leder till sÄvÀl en polisanmÀlan, som att Kronofogden kopplas in.

"Spelbubblan" Àr en sjÀlvbiografisk berÀttelse om att hamna i spelmissbrukets klor och krascha totalt. Författaren berÀttar öppet om hur lÀtt det var att falla in i beroendet och om den tuffa vÀgen till spelfrihet. StÀndigt Äterkommer frÄgan: Hur kunde hon hamna hÀr?


UpplÀsare: Petra GarnÄs
LĂ€ngd:

3.5

123 recensioner

Maria

2023-09-09

Ok. Antagligen hög igenkÀnningsfaktor för dem som missbrukar.

Anonym

2023-08-15

sÄ sann kan hÀnda vem som

Maria

2023-08-09

Mycket intressant men jag hade ÀndÄ velat att boken skulle gÄtt djupare in hur hon kÀnde och agerade. Hennes relation med arbetskamrater osv. Mer beskrivande sÄ att jag som lÀsare kÀnner att jag kunde fÄ en relation med henne och pÄ sÄ vis hade jag som lÀsare kunnat ta till mig hennes situation mycket bÀttre. Boken Àr bra men djupet fattas.