(8)

Spegel, spegel

ljudbok och e-bok


NÀr en nÀra vÀn plötsligt försvinner utan spÄr stÀlls en grupp tonÄringar ansikte mot ansikte med utmaningar och hemligheter de inte lÀngre kan ignorera. Spegel, spegel Àr en annorlunda och fÀngslande berÀttelse om att vÀxa upp, frÄn den internationella supermodellen, skÄdespelaren och sociala medier-fenomenet Cara Delevingne.

Red, Leo, Rose och Naomi har aldrig passat in bland de andra eleverna pÄ Pimlico Academy de Àr outsiders som kÀnner sig mest bekvÀma nÀr de sysslar med musik och sitt band, Mirror Mirror. För 16-Äringarna Àr det nÀstan lika svÄrt att försöka smÀlta in i skolan som att hantera livet hemma. Red har en alkoholiserad mamma och en pappa som aldrig Àr dÀr. Leos bror sitter i fÀngelse. Rose anvÀnder sex och alkohol för att döva smÀrtan efter ett brutalt överfall. Naomis punkprinsess-persona ger henne friheten att vara sig sjÀlv.

NÀr Naomi plötsligt försvinner och sedan hittas medvetslös, blir hennes vÀnner chockade och förvirrade. Var det en olycka eller försökte nÄgon medvetet skada Naomi? Om hon hade problem, varför kom hon inte till dem? Hur vÀl kÀnner de egentligen sin vÀn och varandra? Om Naomi vaknar upp frÄn sin koma, kommer hon nÄgonsin att bli densamma igen?

För att kunna förstÄ vad som hÀnde Naomi mÄste Red, Leo och Rose konfrontera sina egna mörka hemligheter och rÀdslor, och till slut ocksÄ skillnaden mellan vad de egentligen kÀnner, och vad de visar utÄt.

Med denna starka roman visar Cara Delevingne hur lÄngt hennes fantastiska talang strÀcker sig. Spegel, spegel Àr en berÀttelse om identitet, sexualitet, kön, starka kÀnslor, sociala medier i all deras komplexitet, och det farliga i att dölja sitt sanna jag.


UpplÀsare: Moa Gammel
LĂ€ngd: