(27)

Sov i ro

ljudbok och e-bok


Ulla Trenters klassiska Harry Friberg-deckare!

En mörklagd trettondagshelg, dimma och folktomma gator. Flera personer försvinner frÄn den lilla bergiga stadsdelen Hjorthagen i Stockholm.

En man anlÀnder frÄn SmÄland i affÀrer men ocksÄ för att hÀmta hem den unga Rosie, som dock visar sig vara försvunnen. Mannen kommer i kontakt med en Àldre dam som ligger pÄ Sophiahemmet. Hon har tidigare drivit en klubb för ungdomar i sin villa pÄ DjurgÄrden. I villan bedrivs nu handel med importerade konstföremÄl - och Rosie har arbetat dÀr. PÄ hotell Sheraton ger sig en amerikan till kÀnna: han Àr i stan för att köpa utsmugglade ikoner.

Sov i ro Àr en finurlig detektivroman i Stockholmsmiljö, med ett persongalleri som inkluderar en italiensk fotbollsdirektör, en gammal fröken och flera unga mÀn som alla mörklÀgger information.

ULLA TRENTER [1936-2019] var en av Sveriges mest framstÄende deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgÄng dÄ Ulla slutförde Stiegs pÄbörjade deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev dÀrefter ett stort antal kriminalromaner, mÄnga av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var Àven medlem i Svenska Deckarakademin och verksam som översÀttare.



3.0

27 recensioner

Sir

2023-01-05

Bra bok. TrÄkig upplÀsare. Med ökad hastighet pÄ uppspelningen gick det att lyssna.