(597)

Souvenirer

ljudbok och e-bok


PĂ„ det kĂ€mpande lilla Crispinmuseet i Boston jublar man vid upptĂ€ckten av en perfekt bevarad mumie i det okatalogiserade kĂ€llarlagret. Äntligen kommer museet att hamna i blickpunkten och publiken att strömma till. Inför utstĂ€llningens öppnande arrangeras en datortomografi för att utan skadeverkningar kunna faststĂ€lla mumiens Ă„lder och skick. RĂ€ttslĂ€karen Maura Isles bjuds in för att bidra med sina expertkunskaper. Och hon ser snabbt att mumien avgjort inte hĂ€rstammar frĂ„n forntidens Egypten. Den har en kula i benet.

Mumien blir ett fall för kriminalinspektör Jane Rizzoli frÄn mordroteln. Och nÀr sedan Ànnu en ohyggligt bevarad rest av en mördad kvinna hittas undangömd i museets kÀllare stÄr det klart att en seriemördare gÄr lös en mördare som vill bevara sina offer som souvenirer med hjÀlp av forntida konserveringstekniker. Medan Rizzoli och Isles metodiskt försöker spÄra mördaren Àr det bara en enda mÀnniska som anar sanningen, egyptologen Josephine Pulcillo vid Crispinmuseet.

Men inte ens insikten om att det tycks vara hon som Àr utsedd till mördarens nÀsta offer kan förmÄ henne att avslöja de mörka hemligheter i sitt eget förflutna som Àr det enda som skulle kunna identifiera monstret som pressen har döpt till Arkeologmördaren .

Kriminallitteratur nÀr den Àr som bÀst. Nervpirrande och omöjlig att lÀgga ifrÄn sig.

Harlan Coben

En sömlös kombination av god berÀttarkonst och hjÀrtklappande spÀnning.

Independent, Storbritannien

Gerritsens hjÀltinnor bevisar att de kan glÀnsa. Som alltid levererar Gerritsen en intrikat intrig som in i det sista hÄller lÀsaren i ovisshet.

Publishers Weekly, USA

Souvenirer Àr en lysande spÀnningsroman med otaliga överraskningar En strÄlande konstruerad thriller och en storartad berÀttelse.

Toronto Globe and Mail, Kanada

Gerritsen var lÀkare innan hon började skriva, och i hennes romaner finner man sÄ mÄnga makabra detaljer att man aldrig mer vill sÀtta foten pÄ ett sjukhus. Men Àr man en av dem som inte har nÄgot emot verkligt stark kriminalmedicin kommer hon att hÄlla en i ett jÀrngrepp.

Mail on Sunday

Thrillers blir inte smartare Àn sÄ hÀr.

Lee Child

Tess Gerritsen Àr lÀkare och bestsellerförfattare. Hon utgav sin första roman 1987 och inledde 2001 serien om kriminalinspektör Jane Rizzoli och rÀttslÀkaren Maura Isles. Hennes böcker har utgivits i 40 lÀnder och sÄlts i över 30 miljoner exemplar. TV-serien Rizzoli & Isles Àr baserad pÄ hennes romaner och gestalter. Tess Gerritsen har nu slutat praktisera och Àgnar sig pÄ heltid Ät sitt författarskap. Hon Àr bosatt i Maine.


UpplÀsare: Hanna K. Schmitz
LĂ€ngd:

4.0

597 recensioner

Jessica

2024-01-26

Bra som vanligt 👌 Tess lyckas alltid hitta lite udda handlingar som höjer intresse Ă„ skiljer hennes böcker frĂ„n andra författares

Linda

2023-09-18

varför byta ut den upplÀsare som var jÀttebra i föregÄngarna till denna? INTE bra .....

Anita

2023-07-20

DÄlig upplÀsare annars vÀldigt bra bok