(70)

Sorgen lyckan livet

ljudbok och e-bok


Den hÀr Àr en roman om en kvinna som heter Martha.

Hon har precis fyllt fyrtio. En gÄng i tiden jobbade hon pÄ Vogue och hade tÀnkt skriva en bok. Nu producerar hon innehÄll pÄ nÀtet. Hon ville leva i Paris. Nu bor hon i en förort till Oxford, den enda dÀr utan doktorstitel och barn eller bÄda delarna, i ett hus hon inte tycker om men inte orkar flytta ifrÄn. Men det mÄste hon eftersom maken Patrick, som Àr den typ av Àkta man som lagar mat, organiserar födelsedagsfester, alltid Àlskat henne och aldrig velat nÄgot annat Àn att göra henne lycklig, lÀmnat henne.

Martha vet att nÄgonting Àr fel. Och fortfarande, efter otaliga lÀkarbesök, Àndlös terapi och alla möjliga mediciner, vet hon inte vad. Varför kan det ta en hel dag att komma upp ur sÀngen, och varför stöter hon bort bÄde frÀmlingar och nÀrstÄende med elaka kommentarer?

Och nu har hon ingenstans att ta vÀgen, förutom till sitt barndomshem. DÀr ska hon bo med sin mor, en ganska betydelsefull konstnÀr (som dricker) och sin far, en berömd poet (enligt honom sjÀlv, han har inte givit ut nÄgot) och försöka klara det utan sin syster, hon som gjorde kaoset beboeligt men som nu Àr för upptagen, eller för trött pÄ Martha, för att bry sig om henne.

Men det hĂ€r blir ocksĂ„ början pĂ„ nĂ„got nytt – och kanske kan man börja om frĂ„n början igen nĂ€r man insett vad man mest av allt önskar sig.

Sorgen lyckan livet Àr en kritikerrosad roman om kÀrlek, Àktenskap och psykisk ohÀlsa, skriven med mörk humor, övertygande skÀrpa och stor ömsinthet.


UpplÀsare: Sofia Berntsson
LĂ€ngd:

3.4

70 recensioner

marianne

2023-03-06

trÄkig upplÀsning. knarrig röst.