(10)

Sonen

e-bok


"Dessa böcker inte bara spÀnnande, de Àr djupt tÀnkvÀrda och rentav magiska. Att lÀsas och lÀsas om igen!" BTJ

Vi kastas tillbaka till den klaustrofobiska miljö dÀr vi befann oss i Den utvalde, en pÄ ytan perfekt vÀrld. Vi möter en ny huvudperson, 14-Äriga Claire, som har tilldelats rollen som barnaföderska men nu degraderats till att arbeta med fiskodling eftersom hennes första "produkt" (en son) föddes

med kejsarsnitt.

Claire tillÄter sig att ifrÄgasÀtta och till och med ljuga, vilket Àr förbjudet i det hÀr samhÀllet. Hennes begynnande misstro ger oss inblick i vad som pÄgÄr under ytan och sÄ smÄningom ocksÄ hur de olika samhÀllena förhÄller sig till varandra. Vi fÄr Äterigen möta huvudkaraktÀrerna Jonas frÄn Den utvalde, Kira frÄn BlÄ trÄd och Gabriel frÄn BudbÀraren. I Sonen binds deras respektive historier samman i ett ohyggligt spÀnnande och suggestivt Àventyr.

Sonen Àr den fjÀrde fristÄende delen i en serie om fyra titlar.

Lois Lowry Àr född 1937 pÄ Hawaii. Hon har skrivit mer Àn trettio böcker för barn och unga och har i sitt hemland USA belönats med mÄnga litterÀra priser. 1994 fick hon ta emot The Newbery Medal för sin bok Den utvalde. Hon har Àven varit nominerad till Alma-priset.

Dessa böcker inte bara spÀnnande, de Àr djupt tÀnkvÀrda och rentav magiska. Att lÀsas och lÀsas om igen!

BTJ