(7)

Sol till Juni

ljudbok och e-bok


Juni varvar kaféjobbet pÄ Annas med att umgÄs med familjen i vÀstkuststaden Uddevalla. Hon har fjÀrilar i magen efter att ha trÀffat killen med smilgroparna, funderar över framtida studieort och ser fram emot att lÀgga det förflutna bakom sig. Tillvaron Àr alltsÄ ganska bra fram tills hon hittar brevet frÄn sjukhuset som förÀndrar allt.

I takt med att mamma Veras yogastarka armar blir grillpinnstunna drar Juni sig undan för att hÄlla ihop. Hon kan inte grÄta ens om hon försöker. Medan lillasyster Siri skapar budgetmallar, tar fram recept pÄ linsgryta och försöker hÄlla ihop familjen, ljuger Juni för killen med smilgroparna om sjukhusbesöken, förtjockningsmedlet och den förskrÀckliga rampen. Hon spenderar allt mer tid pÄ kafét och lÄtsas som om allt Àr som vanligt, fast det inte Àr det.

BerÀttelsen om Juni skildrar hur familjerelationer förÀndras nÀr nÄgon drabbas av sjukdom och vÀnder sig till unga vuxna med syftet att förmedla hopp samt skapa eftertÀnksamhet kring livet och vad som egentligen betyder nÄgot.



4.0

7 recensioner

g

2023-09-27

Tack för en fin lÀsupplevelse!