(1)

So long, Isabelle

e-bok


”Jag tog ett steg i luften, halkade till och föll pladask pĂ„ trottoaren. Min amerikanska cigarrett flög i en bĂ„ge och landade bredvid mej. Jag drog ett bloss och lĂ„g kvar.

Jag ville inte gĂ„ upp; nĂ„gonting höll pĂ„ att rinna ur mej och jag lĂ€t det rinna. Det var som en mental Ă„derlĂ„tning och det gick fem minuter och det gick tio, men jag lĂ„g kvar. Jag tĂ€nkte pĂ„ kvinnor och trĂ€d, pĂ„ djur utan tĂ„rar, pĂ„ snöfĂ€stningar, pĂ„ barn med uppochnervĂ€nda hjĂ€rtan, pĂ„ tid och ljus och inte minst pĂ„ kĂ€rlek. Och nĂ€r kylan frĂ„n gatan trĂ€ngde in i min kropp tĂ€nkte jag pĂ„ att den enda andlighet vi fĂ„r oss till livs kommer frĂ„n en ökenreligion, en hĂ€gring 
”

Lars Bill Lundholm, född 1948, Àr författare och filmdramatiker. Mest kÀnd Àr han för tv-serien SkÀrgÄrdsdoktorn, som han har skrivit manus till och Àr upphovsman till, samt sin deckarsvit som utspelar sig i olika stadsdelar i Stockholm. So long, Isabelle utkom för första gÄngen 1987 och skildrar unga mÀnniskor, konst och politik i sjuttiotalets Stockholm.