(23)

Slaget om Stalingrad

ljudbok och e-bok


De bittra striderna i Stalingrads ruiner, fasorna pÄ floden Volgas mörka vatten och det intensiva luftkriget över Stalingrad kostade hundratusentals soldater och civila livet. Slaget var sÄ krÀvande och grymt att inte ens andra vÀrldskrigets mest hÄrdföra generaler kunde undgÄ att beröras av de massiva förlusterna som bara tvÄ mÀn ryckte pÄ axlarna Ät: Adolf Hitler och Josef Stalin. Utan att blinka skickade de man efter man i döden under slaget om Stalingrad som blev det ultimata kraftprovet mellan historiens tvÄ grymmaste diktatorer som bÄda vÀgrade ge upp.

Slaget Àr ohyggligt beskrivet i brev och frontrapporter och genom ögonvittnenas hjÀrtskÀrande berÀttelser. Alla vittnesmÄl vÀcker den desperata situationen i staden till liv med allt vad striderna innebar av svÀlt, sjukdom, vÄldtÀkt och död.

HÀr fÄr du följa med frÄn ryssarnas inledande desperata försvar och den tyska krigsoptimismen i början fram till den tidpunkt dÄ de tyska soldaterna inser att de kommer att dö av köld, svÀlt eller sovjetiska kulor i en obetydlig stad vid floden Volga mer Àn 2 500 km frÄn deras hemland.

Allt om Historia tar dig med pÄ en banbrytande resa in i det förflutna, sÄ att du kan delta i de största hÀndelserna i historien. GÄ tillbaka i tiden - till frontlinjen under andra vÀrldskriget, vikarnas hÀrjningar och egyptiernas tillbedjan av gudar. Allt om Historia Àr för den som vill veta mer om de spÀnnande och dramatiska hÀndelser frÄn det förflutna som prÀglat vÀrlden vi lever i idag.


UpplÀsare: HÄkan Mohede
LĂ€ngd:

3.7

23 recensioner

Kjell

2022-05-22

Intressant att höra om Stalingrad.