(39)

Slaget om Salajak

ljudbok och e-bok


PopulĂ€ra Johan Theorin, kĂ€nd för sina spĂ€nningsromaner om Öland, debuterar nu för mellanĂ„ldern. Med ”Krönikan om Jarmaland” har han skapat ett unikt fantasy-epos som utspelar sig i Skandinavien under medeltiden, dĂ€r folktrons vĂ€sen Ă€r högst verkliga.

I fjĂ€llborgen Salajak vaknar det kungliga hwitergardet och strĂ€cker ut sina lĂ€dervingar efter den lĂ„nga vinterdvalan. Ristin och de andra i gardet flyger upp över Salajak för att vĂ€lkomna de hundra hwiterkrigare som Ă„tervĂ€nder hem frĂ„n mĂ€nniskornas vĂ€rld med kött. FĂ€rskt kött 
 Samtidigt rymmer de tre bröderna Egg frĂ„n sin smĂ„lĂ€ndska gĂ„rd för att ansluta sig till krigshĂ€ren som ska stoppa hwitrernas illdĂ„d. Mellanbrodern Niklis vill bli knekt och storebrodern Samuel, drĂ„paren, har en dröm om att bli riddare. Lillebrodern Jöran vill mest att bröderna ska Ă„tervĂ€nda hem, innan fru Död möter dem alla.

Runt krigshĂ€ren som tĂ„gar mot fjĂ€llen i norr sammanflĂ€tas olika öden, och oundvikligen dras de mot den bottenlösa avgrund bortom Salajak dĂ€r Hel hĂ€rskar – Jarmaland. En vĂ€rld av mörker och is.

Följ med pÄ ett Àventyr i 1300-talets Sverige. En tid fylld av krig och maktkamp och dÀr hwitrer, feer och lindormar var lika verkliga och farliga som digerdöden. En blivande fantasyklassiker i historisk tappning.

Slaget om Salajak Àr den första delen i serien "Krönikan om Jarmaland" som kommer att bli en kvartett. Bok tvÄ utkommer vÄren 2019.


UpplÀsare: Rasmus Luthander
LĂ€ngd:

4.0

39 recensioner

‱*.Elin.*‱

2024-05-02

Den Àr spÀnnande nÀr man förstÄr vilka alla karaktÀrer Àr och man vet inte vilken sida som man ska vara pÄ. Jag rekommenderar den hÀr boken som tycker om fantastiskt i gamla Sverige.

Christian

2023-08-15

VÀlskriven, med mÄnga "cliffhangers" som stÀllde frÄgor som behövde besvaras och dÀrför ville man som lÀsare fortsÀtta lyssna.

Heelena

2022-02-08

Efter att h strĂ€cklyssnat pĂ„ serien om Ölandsmorden sĂ„ inser man snabbt att det hĂ€r Ă€r en helt annan sorts berĂ€ttelse. Jag Ă€r inte sĂ€rskilt förtjust i Fantasy men ville ge det en chans dĂ„ jag tyckte sĂ„ mycket om Theorins andra böcker. Om man gillar Fantasy Ă€r denna sĂ€kert bra men för mig blev det ett stort snĂ€pp nerĂ„t tyvĂ€rr. Jag fortsĂ€tter hoppas att det ska komma fler böcker frĂ„n Theorin i liknande stil med Ölandsserien istĂ€llet.