(0)

Sju dagar i maj

e-bok


HEJ! HUSSE! HALLÅ! LÅT BLI!

Orden drÀnks av den Brokk som för en dryg kvart sedan drog igÄng sitt helvetesmaskineri och som nu hackar sig igenom en armerad och dubbelmurad tegelvÀgg. Det Àr ett monster pÄ larvfötter, en stridsvagn i miniatyr med en lÄng arm pÄ vars yttersta Ànde en rund stÄlnÀve Àr monterad.

HÖR DU INTE! SLUTA!

Och jag vet att det kommer att bli fel. Vet att ingen talat om hur det verkligen ligger till.

J:son, Tompa och Johan Àr byggnadssmeder och har arbetat tillsammans lÀnge, brottats med stÄlet och sina egna problem pÄ bygget. In i den starka arbetsgemenskapen kommer Erik »Lillen« Jansson, en ung man frÄn ett bemanningsföretag dÀr timmar betyder mer Àn mÀnniskor. NÀr Erik protesterar mot att svetsa i ett skitigt restaurangkök ersÀtts han snabbt av Ali »Husse« Hussein Husseini. Det Àr »Husse« som ska komma att stÀlla saker pÄ sin spets och lyfta frÄgan om hur mycket en arbetares liv egentligen Àr vÀrt.

Sju dagar i maj Àr en roman om arbetare och deras villkor, i ett land dÀr tiotals byggnadsarbetare varje Är tillÄts dö pÄ sina arbetsplatser. Men det Àr ocksÄ en roman om hur vÀnskap kan uppstÄ trots olikheter och att det Àr i vardagen, i fikarum och i arbetssituationer som vi kan pÄverka hur morgondagen ska se ut.