(5)

Sista rollen

ljudbok och e-bok


Nikolaj Kalnins har ett mörkt förflutet i Sovjetunionen och lever sedan flera Är tillbaka pÄ Seychellerna nÀr en storm nÀrmar sig ön Mahé. Han bÀr pÄ en hemlighet som Àr vÀrd att riskera livet för.

Psykologen Audrey Miller befinner sig pÄ Gotland för att lÀka efter ett turbulent Är. En dag tar en amerikan vid namn Harold Montgomery in pÄ samma Bed & Breakfast och vill bekÀnna sitt livs synder för henne. Men kan hon hjÀlpa honom? Eller har han kommit till henne av en annan anledning? NÀr han börjar tala om en man vid namn Nikolaj Kalnins blir hon misstÀnksam dÄ hon upptÀcker likheter med en fiktiv karaktÀr i en av böckerna som stÄr i bokhyllan pÄ Gotland. Harold berÀttar att Nikolaj Kalnins har dött i en storm, men Àr det verkligen sÄ eller har Harold nÄgot med hans död att göra?

Sista rollen Àr en intrikat spionroman dÀr kalla krigets skuggor strÀcker sig in i vÄr tid. Boken Àr den sista fristÄende delen i en trilogi om rollspel och identitet.

LISA CHRISTENSEN debuterade 2020 med romanen Spela roll och nominerades samma Ă„r till Adlibrispriset som Årets debutant. 2022 kom den psykologiska spĂ€nningsromanen Sista sĂ€kra som nominerades till Årets bĂ€sta deckardebut 2022 av Svenska Deckarakademin. Sista rollen Ă€r den fristĂ„ende uppföljaren och sista delen i denna löst sammanhĂ€ngande serie. Lisa har rötter i Sverige och USA och har bland annat bott pĂ„ Seychellerna och i London. NĂ€r hon inte skriver arbetar hon med marknadsföring och bor idag i Stockholm med sin man och deras tre barn.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd: