(4)

Singers melodi

ljudbok och e-bok


NÀr skÄdespelaren Vanna Rosenberg debuterar som författare Àr det med en drömsk fantasifull bok om familj och ursprung. En bok om lÀngtan efter nÄgot som kanske kan kallas hemma. BerÀttelsen om sjölejonet Singer och pojken Manfred pÄ den kringresande cirkusen Àr en höglÀsningsbok för hela familjen.

Det Àr natt. Havet ligger alldeles mÄnblankt nÀr ett litet sjölejonbarn förs bort frÄn sin mamma och pappa. Det trygga livet pÄ stenhÀllen slutar och ett nytt liv tar vid.

Det lilla sjölejonet kommer till ett resande cirkussĂ€llskap, och eftersom hans sĂ„ng Ă€r sĂ„ sĂ€llsamt vacker fĂ„r han namnet Singer. Det Ă€r pĂ„ cirkusen, vid lejontĂ€mjarungen Manfreds sida, som Singer vĂ€xer upp och vĂ€nnerna – trollerikaninerna, skĂ€ggiga damen och alla de andra – blir hans nya familj.

Och visst Àr vÀnner det bÀsta ett sjölejon kan önska, och visst Àr livet pÄ cirkusen ett gott liv. Men Singer saknar nÄgot, och hans lÀngtan vÀxer sig allt större med Ären.

En morgon nÀr Manfred vaknar Àr Singers apelsinlÄdesÀng tom. Frukostbrickan stÄr orörd. Radion har tystnat. Plötsligt slÄr det vÀnnerna att det var lÀnge sedan de hörde Singers melodi. Vart har han tagit vÀgen? Inte har vÀl Singer gett sig av för gott?

Copyright musiken "Singers melodi":

Text: Vanna Rosenberg, Musik: Joel Danell

Music Super Circus Extravaganza AB

Vanna Rosenberg - SĂ„ng

Joel Danell - Kontrabas

Edvin Nahlin - Piano

Gustav Nahlin - Trummor

Anders af Klintberg - Steel guitar


UpplÀsare: Vanna Rosenberg
LĂ€ngd: