(0)

Sibirisk cocktail

e-bok


Burt Kobbat lever pÄ ett moln. RÀttigheterna till Humlan Hugo, hans Àlskade barnprogram, har sÄlts till Disney och det har skÀnkt honom ett liv till bredden fyllt av lyx. Livet Àr ju dock aldrig sÄ oproblematiskt och det tar inte sÀrskilt lÄng tid innan problemen hopar sig för den Àrade reportern.

En finsk EU-tjÀnsteman dör, fyra passagerarplan störtar och förklaringarna lyser med sin frÄnvaro. Samtidigt blir Humlan Hugo förbjuden inom EU dÄ man anser att Disney Àr farligt nÀra att skaffa sig monopol pÄ barnunderhÄllning. Burt drar som hastigast till Bryssel för att slÄss för rÀtten till sin egen skapelse och vÀl dÀr upptÀcker han missbruk pÄ politisk toppnivÄ. Det Àr brÄda dagar för Burt Kobbat.

Serien om Burt Kobbat följer stjÀrnreportern och böckerna utspelar sig i framtiden. De Àr thrillers som gÄr i satirens tecken och oftast handlar om Àmnen tagna direkt frÄn löpsedlarna.

Staffan Bruun, född 1955 i Helsingfors, Àr en finlandssvensk författare och journalist. Han har tidigare varit korrespondent för bÄde Aftonbladet och Expressen och har mottagit Snöspaden och Topeliuspriset, bÄda för sitt journalistiska arbete. Som skönlitterÀr författare har han bland annat skrivit en rad populÀra deckarromaner om journalisten Burt Kobbat.