(2)

Sherlock Holmes: Den grekiske tolken

e-bok


I ”Den grekiske tolken” fĂ„r du lĂ€sa ett av de fĂ„ Ă€ventyr dĂ€r mĂ€sterdetektiven Sherlock Holmes samarbetar med sin geniale bror Mycroft Holmes.

De bÄda bröderna fÄr i uppdrag att hjÀlpa en grekisk tolk som tvingats att översÀtta för ett gÀng kidnappare som hÄller en grekisk man fÄngen. Polisen tror honom inte eftersom han vare sig vet namnet pÄ bovarna eller var nÄgonstans offret finns.

Den hĂ€r berĂ€ttelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gĂ„ngen pĂ„ engelska Ă„r 1893. LĂ€karen Arthur Conan Doyle skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med nĂ„gra av sina kollegor och lĂ€rare som förebilder.

Den hĂ€r svenska versionen av texten översattes frĂ„n engelska av översĂ€ttaren Tom Wilson (1849–1923). Wilson var ungdomskamrat med August Strindberg och en av sin tids mest produktive översĂ€ttare. Han skapade svenska versioner av mer Ă€n 150 romaner.

Den hĂ€r e-boken ingĂ„r i serien ”Klassiska deckare” som omfattar ett stort antal deckare och andra spĂ€nnande historier.