(0)

Seymor

e-bok


Den svenske ”drömlöparen” Henry Lorentz slog USA med hĂ€pnad. Det var tidigt fyrtiotal och vĂ€rlden behövde idoler och förebilder. Lorentz blev en av dem – skapad inte minst av den erfarne journalisten Seymor Danielsson.

För den unge svensken hade löpningen blivit ett sÀtt att leva, men i allt högre tempo hade han börjat leva myten Henry Lorentz. Och allt mer frÄgade han sig vem han egentligen var.

Bokens berĂ€ttare, Henry Lorentz’ okĂ€nde son, försöker Ă„terskapa bilden av sin far. Men under rekonstruktionen framtrĂ€der allt skarpare konturerna av en annan man – Seymor Danielsson.

Jag hade en kÀnsla av att vilken trÄd jag Àn började nysta i sÄ skulle Seymor Danielsson stÄ dÀr i andra Ànden och kupa handen över en tÀndsticka.

Tony Samuelsson Ă€r född i Karlskrona 1961, uppvuxen i Farsta. I sina romaner skildrar han ofta mĂ€nniskor i bĂ„de arbete och vardagsliv och deras sökande efter en djupare tillhörighet. 1989 debuterade han med Seymor, en berĂ€ttelse om sökande – efter en far, efter ett eget jag, under den bild som vĂ€cks av stelnade leenden pĂ„ blanka fotografier.