(0)

Sensommarvals

ljudbok


Nina Frankevall har höga förhoppningar nÀr hon tillsammans med familjen lÀmnar Stockholm för att tillbringa nÄgra semesterveckor i skÀrgÄrdsidyllen Kalvinge. Visst mÄste vÀl lantliv och ljusa nÀtter kunna blÄsa nytt liv i Àktenskapet med David? Men David verkar nöjd som det Àr och romantiken lyser med sin frÄnvaro. NÀr Ninas chef pÄ mÀklarbyrÄn hör av sig om ett försÀljningsuppdrag tackar hon dÀrför ja. Om hon inte kan rÀdda sitt Àktenskap, kanske hon Ätminstone kan rÀdda sin karriÀr?

Edvin Broberg har bott i Kalvinge i hela sitt ÄttiofemÄriga liv. Han Àr nybliven Ànkling, hans nÀrmaste vÀn och granne har flyttat till Grisslehamn och hans bonusson hör sÀllan av sig. NÀr Edvin dessutom ser sitt barndomshem sakta förfalla, inser han att det Àr dags att sÀlja och acceptera att saker inte alltid blir som man tÀnkt sig.

Edvins unge vÀn Jeremia gör snabbt klart för Nina att en försÀljning inte kan bli av, samtidigt som hennes chef vill ha ett snabbt avslut av affÀren. Motvilligt dras hon in i Jeremias planer pÄ att Àndra Edvins beslut, och hitta det eller snarare den som han tror kan ge Edvin ny livsglÀdje. Och visst blir Nina nyförÀlskad, bara inte i den hon tÀnkt sig.

Sensommarvals Àr en somrig feelgoodroman om stark vÀnskap, gammal och ny kÀrlek och betydelsen av andra mÀnniskor nÀr livet Àr svÄrt. Boken Àr den första delen i Kalvingeserien.

SARA MOLIN och JOHANNA JOHANSSON Àr systrarna som utgör denna författarduo. 2020 debuterade Sara med Som en öppen bok och har sedan dess gett ut flera romaner. Sara och Johanna har tidigare skrivit En snöÀngel till jul tillsammans med sin mamma Birgitta Gunnarsson. Sara Àr gymnasielÀrare i svenska och Johanna Àr socionom, men övrig tid Àgnar de helst Ät att lÀsa och skriva böcker. BÄda bor i StockholmsomrÄdet.