(139)

Sekten: en sann historia

ljudbok och e-bok


En sann berÀttelse om en familj som slÄs itu av en sekt.

Allting börjar med en olyckshÀndelse. En glasflaska faller i golvet under ett brÄk mellan tvÄ bröder, och lillasyster Elina fÄr glassplitter i ögat. SjukvÄrden kan inget göra Ät det skadade ögat och förtvivlat söker sig familjen till Irja Ljusmark, medium och healer pÄ Bergtuna HÀlsocenter. Irja lovar att hjÀlpa Elina, sÄ som hon tidigare har hjÀlpt hundratals andra svÄrt sjuka mÀnniskor. Men det Àr inte bara Elina som Àr i behov av hjÀlp, menar Irja. Hon förklarar för familjen att onda krafter omger dem, och för att Elinas öga ska bli friskt mÄste de bryta kontakten med alla de orena mÀnniskor som finns i deras liv. DÀr och dÄ börjar familjens vÀg in i sekten.

Boken bygger pÄ tidningsartiklar, radioprogram och samtal som författaren Peter Pohl har haft med nÄgra av de inblandade. Den skildrar hur tillvaron i en sekt kan se ut och vilka mekanismer som gör att mÀnniskor lÄter sig hjÀrntvÀttas av en sektledare.

Peter Pohl Àr frÀmst uppmÀrksammad för sina barn- och ungdomsböcker, dÀr han lyckas skildra barn och ungas verklighet pÄ ett gripande och realistiskt sÀtt. Pohl har mottagit flera litteraturpriser, sÄ som Augustpriset för barn- och ungdomsböcker, Astrid Lindgren-priset och Nils Holgersson-plaketten.


UpplÀsare: Elin Mohede
LĂ€ngd:

3.5

139 recensioner

Mamma

2024-03-20

En otÀck och vÀl skildrad verklighet

Ulrica

2024-01-12

Otrolig historia.

IM

2024-01-01

Om inte boken hade varit en sann historia hade jag tröttnat, för den Àr dyster. Men jag blev fascinerad av historien och har googlat vidare. Den Àr verkligen lÀsvÀrd. OtÀck. Ska lyssna pÄ en dokumentÀr om sektledare i boken.