(14)

Secta

ljudbok och e-bok


Tre brutala mord, utförda med ett par Ă„rs mellanrum, gĂ€ckar Ulrik Nielsen och hans nĂ€rmaste chef pĂ„ SÄPO. TillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet Ă€r i princip identiskt med ett tidigare mord och allt pekar pĂ„ en seriemördare. Det finns bara ett problem - det sitter redan en gĂ€rningsman dömd för det första mordet. Har han verkligen lyckats begĂ„ fler brott under sina permissioner?

Trots att hans chef uttryckligen förbjudit det sÄ vÀljer Nielsen att plocka in den laglöse privatdetektiven Tom Hector pÄ fallet. Under tÀckmantel ger han sig in pÄ Hall för att samla bevis mot den fruktade "Slaktarn" - en jÀttelik man som dömts för det bestialiska mordet pÄ sin fru. Men nÀr Hector ÄtervÀnder har han ett överraskande budskap - ett budskap som Nielsen absolut inte vill höra.

Peter Lood Àr en svensk författare som har skrivit ett flertal hyllade böcker. Hans författarskap har ibland inspirerats av hans arbete pÄ trafikverket, ur denna inspiration kom spÀnningsromanerna i infrastrukturserien. "Secta" Àr den andra delen i serien Talionprincipen.


UpplÀsare: Dan Bratt
LĂ€ngd: