(23)

Sanning eller konsekvens

e-bok


NÀr Nora börjar sexan Àr ingenting som vanligt lÀngre. Sabina, som varit hennes bÀsta kompis sedan de var smÄ, vill plötsliga vara med Fanny och klassens tuffa gÀng. Karin vill vara med Nora. Men vill Nora vara med Karin?

Nora dras in i en hÀrva av lögner, hemligheter och intriger. Till slut sviker hon Karin och blir medskyldig till en grym hÀmnd.

Sanning eller konsekvens handlar om vÀnskap och svek, om att bli vuxen och ta ansvar för sina handlingar. Den handlar om att vÀlja, och om hur svÄrt det kan vara att stÄ emot grupptryck. Boken bygger pÄ Annika Thors manus till filmen med samma namn, som hade premiÀr hösten 1997. Hon fick en Guldbagge för sitt manus.

Annika Thor vann Augustpriset med Sanning eller konsekvens (1997). Boken utsĂ„gs Ă€ven samma Ă„r till ¿Årets bĂ€sta barnbokÂż av Svenska BokhandelsmedhjĂ€lpareföreningen. Sanning eller konsekvens ingĂ„r nu i BĂ€sta Bokvalet, vĂ„r nya serie för unga lĂ€sare. Ett urval av de bĂ€sta böckerna som utkommit under den senare delen av 1900-talet. Moderna klassiker som varit starka lĂ€supplevelser för en ung lĂ€sargeneration. Det Ă€r böcker som genom kvalitet och tidlöshet har alla möjligheter att leva lĂ€nge till. I BĂ€sta Bokvalet hittar du de böckerna.



3.9

23 recensioner

Mila

2023-01-16

Mycket bra dÄ som nu