(0)

Samhall : att bli normal i en onormal organisation

e-bok


Det helstatliga Samhall AB Àr ett av Sveriges största och viktigaste företag och en ledande aktör i nÀringsliv och offentlig sektor. Genom att »skapa meningsfulla och utvecklande arbeten Ät personer med arbetshandikapp dÀr behoven finns« Àr Samhall ett stÀndigt aktuellt uttryck för vÀlfÀrdssamhÀllets ambitioner att hjÀlpa alla sina medborgare till ett normalt liv.

I »Samhall - att bli normal i en onormal organisation« beskrivs hur arbetslösa klassificeras och utvecklas som arbetshandikappade i ett organiserat vÀlfÀrdssytem. Författaren analyserar hur Samhall kan ses som ett resultat av det svenska samhÀllet, men ocksÄ hur detta samhÀlle kan ses om en produkt av Samhall och det system i vilket företaget ingÄr.

Mikael Holmqvist Àr docent i sociologi och professor i företagsekonomi vid Stockholms universitet, utbildad i Sverige och Frankrike. Han har varit Äterkommande gÀstforskare vid Cornell University och Stanford University i USA. Hans forskning handlar om arbete, makt och organisation.