(22)

Saltad nota

ljudbok och e-bok


Förr kunde det hÀnda att kyparen liksom rÀknade fel. Lustigt nog alltid till gÀstens nackdel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mÀtta och belÄtna kunden gÀrna kunde luras att betala nÄgra tior för mycket.

Idag Àr krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det Àr istÀllet maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mÀngder av dolda tillsatser.

Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt sÄg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehÄller och började leta efter Àkta varor.

Med Saltad nota tar han nu nÀsta steg. HÀr avslöjas Àven med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket pÄ allt frÄn enkla kaféer och snabbmatsstÀllen till lyxiga restauranger.

Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger pĂ„ tallriken. NĂ€r du handlar i en vanlig butik har du Ă„tminstone den finstilta innehĂ„llsförteckningen att gĂ„ efter. Men pĂ„ krogen blir din bestĂ€llning som ett skott i mörkret.

Allt fler svenskar Àter ute. Tevekockarna Àr lika populÀra som rockstjÀrnor. Dags alltsÄ för vÀrldens första bok som pÄ allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de vÀrsta fÀllorna!



4.1

22 recensioner

Britt

2023-12-05

mycket intressant information.