(251)

Ryska Posten

ljudbok och e-bok


Genforskaren Carolina Ersdotter-Cox drar sig undan till Handöl i vÀstra JÀmtland för att slicka sÄren efter att hon, i eget tycke, blivit oskyldigt anklagad för forskningsfusk. DÀr börjar hon nysta i sin morfars oförklarliga sjÀlvmord. Efterforskningarna leder henne Ànda tillbaka till 1700-talet och den ödesdigra karolinermarschen dÀr över tretusen av Karl XII:s soldater frös ihjÀl pÄ fjÀllet mellan norska Tydal och Handöl. Carolinas sökande i historiska och nutida oförrÀtter samt ett mystiskt kodat brev vÀcker Àven den ryska underrÀttelsetjÀnstens intresse som noga börjar följa hennes förehavanden. NÀr sÄ ett spektakulÀrt mord plötsligt skakar om hennes tillvaro och Àven en utredning i USA, om ett liknande dödsfall i Death Valley, rullas upp och kastar sina skuggor Ànda bort till Handöl, stÄr Carolina bokstavligen mitt i stormens öga, i ett klimax av trauman och död.

”Den hĂ€r boken Ă€r utgiven av ett litet Östersundsförlag. Författaren Ă€r mycket berest. Han har bott i Moskva, pĂ„ Filipinerna och i USA. Han Ă€r född i Ånn, dĂ€r faktiskt Sara Strömbergs Vera Bergström bor i det gamla stationshuset. Nu bor Zettersten utanför Stockholm. Han har skrivit i hela sitt liv, men Ă€ntligen kommit med en bok. Och dĂ„ gĂ„r han all in med svensk och rysk historia, mord, detektivpussel, slĂ€ktforskning, dubbelgĂ„ngare, DNA-vetenskap, kodvarianter och chifferlösningar, anklagelser om vetenskapligt fusk, glesbygdsmiljö, Ă„tervĂ€ndartema, en superhemlig rysk spion- och agentorganisation. Puh! Men han fĂ„r ihop det till en spĂ€nnande bok som verkligen Ă€r svĂ„r att slĂ€ppa.”

Nils Scherman, Svenska Deckarakademin

”En klassisk deckare rotad i VĂ€stjĂ€mtland, en modern medicinthriller om DNA och alzheimerforskning och samtidigt en historisk Ă€ventyrsroman om Karolinermarschen och maktspelet efter Karl XII:s död som kryddas med spioner frĂ„n bĂ„de förr och nu. Allt pĂ„ en gĂ„ng. Det lĂ„ter omöjligt pĂ„ förhand – men det har blivit en spĂ€nnande historia som Ă€r svĂ„r att lĂ€gga ifrĂ„n sig.”

Christer B JarlÄs

”En otroligt spĂ€nnande och gastkramande historia i skuggan av de historiska hĂ€ndelserna i JĂ€mtlandsfjĂ€llen för 300 Ă„r sedan. Zettersten lĂ€nkar pĂ„ ett fantastiskt vis ihop det historiska skeendet med vĂ„r turbulenta och vĂ„ldsamma Europeiska nutid.”

Anders Larsson


UpplÀsare: Charlotta Jonsson
LĂ€ngd:

3.8

251 recensioner

Anne

2024-05-09

Riktigt bra! Hoppas det kommer en fortsÀttning.

Amy

2024-05-07

SÄ bra historia och sÄ bra röst och upplÀst!

Anita

2024-05-07

En mycket intressant historia.