(192)

Ryska dockor

ljudbok och e-bok


FristÄende uppföljare till Skönhetens vÀg

En berÀttelse om starka kvinnor, stark vÀnskap och den oövervinneliga styrka som uppstÄr nÀr liv stÄr pÄ spel

NÀr första vÀrldskriget bryter ut Àr Eliza pÄ besök hos Sofya i St Petersburg. De unga kvinnorna njuter av lyxen som omger den ryska aristokratin, innan kriget tvingar isÀr dem.

Eliza flyr hem till New York och Sofya tvingas flytta ut till familjens sommarhus dÀr de anstÀller dottern till en beryktad spÄkvinna, ovetande om konsekvenserna.

Men de tvÄ vÀnnerna skriver regelbundet till varandra, tills en dag dÄ breven slutar komma frÄn Sofya. I ett desperat försök att kunna komma sin vÀn till undsÀttning reser Eliza till Paris, ovetande om att Sofya gÄtt under jorden för att rÀdda spÄkvinnans dotter.

RYSKA DOCKOR bygger pÄ den sanna historien om Eliza Ferriday, mamma till Caroline Ferriday vars heroiska insatser under andra vÀrldskriget har trollbundit mer Àn 1,5 miljoner lÀsare i Skönhetens vÀg.

Tre okuvliga kvinnor som övervinner motgÄngar och levandegör en omvÀlvande historisk epok. Publisher Weekly

MARTHA HALL KELLY blev kÀnd för sin gedigna research och förmÄga att levandegöra verkliga kvinnoöden genom debutromanen som blev en internationell bÀstsÀljare. I Ryska dockor tar hon vid dÀr den förra boken började och uppföljaren har fÄtt en stor, trogen och tacksam lÀsarkrets, som ser fram emot den tredje boken i författarens serie om historiska kvinnors avgörande livsverk, vilken slÀpps i USA i mars.


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

4.0

192 recensioner

Mikael

2024-05-01

Intressant om ett skede jag inte visste mycket om.

Barbro

2024-04-11

Bra

sanna

2024-03-14

Fantastisk hela tiden.