(8)

Rysk dagbok

e-bok


Utforska det tidiga kalla krigets Sovjetunionen genom ögonen pÄ den Nobelprisbelönade författaren John Steinbeck!

Publicerad i april 1948, erbjuder denna gripande redogörelse en inblick i vardagen för dem som levde under Stalins styre. Strax efter jÀrnridÄns fall begav sig Steinbeck, tillsammans med den vÀlrenommerade krigsfotografen Robert Capa, ut pÄ en resa som först tog dem till Moskva och Stalingrad och senare genom Ukrainas och Kaukasus landsbygd.

Denna bok Ă€r mer Ă€n bara en memoar – det Ă€r ett sĂ€llsynt historiskt vittnesmĂ„l. I dess sidor fĂ„ngar Steinbeck de karga livsomstĂ€ndigheterna som industrins arbetare, statsanstĂ€llda och bönder stod inför nĂ€r de brottades med att Ă„terhĂ€mta sig frĂ„n spillrorna av andra vĂ€rldskriget. Trots den auktoritĂ€ra politikens nĂ€rvaro, ligger - enligt Steinbeck - den djupaste oron hos befolkningen inte i rĂ€dslan för Stalin, utan snarare i skuggan av ett potentiellt nytt vĂ€rldskrig.

John Steinbeck (1902-1968) rÀknas som en av Amerikas viktigaste författare. Hans romaner Àr ofta breda, episka berÀttelser om amerikansk arbetarklass. 1962 belönades han med Nobelpriset i litteratur.



4.4

8 recensioner

ewahoijer&gmail.com

2020-11-19

Reste i Ryssland -06 sÄg resterna av kolhoscherna som nu Àr nerlagda .Det Àr stor skillnad pÄ folkslag i dom olika delarna ,dÀr instÀmmer jag med författaren ,folklynnet har inte Àndrat karaktÀr.