(37)

Ruth & Pen

ljudbok och e-bok


En dag, en stad, tvÄ kvinnor: Ruth och Pen. Ingen kÀnner den andra men bÄda har hjÀrtan att lÀtta och viktiga beslut att fatta.

Ruth arbetar som terapeut och genomgÄr en kris i sitt Àktenskap. Hon har varit gift lÀnge med Aidan som nu Àr pÄ konferens i London, men kommer han tillbaka eller har han lÀmnat henne? Aidan och Ruth Àr ofrivilligt barnlösa och har under flera Är genomgÄtt IVF-behandlingar. De har uthÀrdat bakslag i form av positiva graviditetstest och missfall och till slut har Ruth tagit beslutet att hon inte vill fortsÀtta behandlingarna medan Aidan Àr fast besluten att fortsÀtta.

Pen Àr sjutton Är och har en diagnos inom det autistiska spektrumet. Pen Àr högkÀnslig, har tidigare haft problem med mobbning, hon tÀnker vissa tankar pÄ latin och har mÀngder av knep och metoder för att klara av sin vardag. Hennes största stöd Àr vÀnnen Alice, som hon Àr hemligt förÀlskad i - en förÀlskelse som Pen bestÀmt sig för att samla mod för att agera pÄ.

”Ruth & Pen” Ă€r en roman om tvĂ„samhet, barnlöshet och psykisk ohĂ€lsa men ocksĂ„ om försoning och om att hitta sin plats i vĂ€rlden.


UpplÀsare: Mirja Turestedt
LĂ€ngd:

3.5

37 recensioner

Tuva

2022-08-29

Bra! Tycker om Àmnena, ovanligt fin för att kÀnnas som vanligt (ungdoms?)roman

Ida

2022-07-13

Ett dygn, tvÄ kvinnors liv. Kvinnorna möts, men poÀngen med det Àr lite oklar med tanke pÄ bokens titel. Handlar om olika livskval. Helt okej, men ingen himlastormande lÀsupplevelse.