(3)

Rovet

e-bok


Den tuffa och hÄrdhÀnte Parker Ätar sig ett nytt uppdrag och blir Àn en gÄng indragen pÄ ett livsfarligt Àventyr. Mordhot Àr inget ovanligt för Parker, men denna gÄng blir Àven flickvÀnnen Claire mÄltavla...

Fyra medborgare upptĂ€cker att en korrupt afrikansk ledare har stulit av deras lands rikedomar. De misstĂ€nker att han tĂ€nker smuggla ut diamanter ur landet och fly till Amerika. Han mĂ„ste stoppas, men de stĂ„r maktlösa. De kontaktar dĂ€rför den orĂ€dde Parker för att fĂ„ hjĂ€lp, och fram vĂ€xer en plan att stjĂ€la tillbaka de stulna diamanterna. Till en början Ă€r Parker skeptisk till att jobba med amatörer, men Claire lyckas övertyga honom att anta erbjudandet. Även om detta betyder livsfara för dem bĂ„da.

"Rovet" Àr den elfte boken i den nervkittlande serien om den hÄrdhudade yrkeskriminelle Parker.

Böckerna om den yrkeskriminelle Parker Àr del av en Àkta, hÄrdkokt deckarserie. Parker möter genom böckerna mÄnga faror som han mÄste ta sig ur bÄde genom att anvÀnda list och ibland hÄrdare tag.

Richard Stark Àr en pseudonym för den amerikanske författaren Donald E. Westlake. Westlake har skrivit mÄnga böcker inom deckargenren och Àr speciellt kÀnd för sina komiska deckare. Böckerna om Parker hör dock till de mer rÄa av hans böcker.