(0)

Robert Walls hemliga liv

e-bok


Har du missat den kritikerrosade romansviten om Robert Wall? Nu kommer den perfekta inkörsporten om du vill stifta bekantskap med denne mĂ€rklige man och hans udda liv. Dekius Lacks brottsbekĂ€mpande kommissarie Robert Wall – som hittills gjort staden Lund sĂ€krare i sju annorlunda kriminalromaner – Ă„tervĂ€nder nu Ă€ntligen med ett nytt Ă€ventyr.

Denna gĂ„ng Ă€r den organiserade fienden större och starkare Ă€n nĂ„gonsin tidigare – vilket inte betyder att Robert Wall mĂ„ste överanstrĂ€nga sig. "Wall Ă€r ett geni" – Ă€r polischefen Granbergs mantra som han trosvisst upprepar Ă€ven nĂ€r hela den lundensiska poliskĂ„ren pĂ„stĂ„r att Wall inte ens behĂ€rskar polisyrkets enklaste grunder.

Pressröster om Dekius Lacks Robert Wall-böcker:

"Wall Àr troligen en av den samtida svenska romanprosans största och mest osannolika losers... Romansviten om Robert Wall Àr uppfriskande tokig, och mycket rolig." (Magnus Persson, SvD)

"Klanten och latoxen Robert Àr betydligt roligare Àn de malande lÄngkörare som deckarförfattare i Sverige i allmÀnhet matar ur sig... Dekius Lack skriver helt ohÀmmat, ljuger och hittar pÄ, och gör som han vill, boken igenom. Precis som Robert Wall, som Àr nödlögnernas och falskhetens mÀstare." (Maria Vedin, NorrlÀndska Socialdemokraten)

"Man hittar reminiscenser frÄn MoliÚre, Cervantes och andra författare som anvÀnder sig av farsens elementa för att sÀga nÄgot om sin samtid. LÄg humor kan ge höga igenkÀnningssignaler... Det Àr inte alltid man blir klok pÄ vad karlen (och författaren) Àr ute efter, men för det mesta blir man vÀldigt underhÄllen." (Karl Hjelm, DAST Magazine)

"Det Àr som att lÀsa en svensk folkhems-Kerouac, men skild och omplacerad i den skÄnska myllan... Full av uppgivenhet och rotlöshet, men ÀndÄ med humor och filosofiska spetsfundigheter och vansinniga sentenser." (Zoran Alagic, Norrköpings Tidningar)

"Som skildring av en manlighet i kris Ă€r det bĂ„de roande och oroande – man fĂ„r en obehaglig kĂ€nsla av att den förvirrade, omogne, sexfixerade, hĂ„glöse, loserstĂ€mplade figuren Ă€r ett trĂ€ffsĂ€kert portrĂ€tt av dagens svenske man." (Ann Lingebrandt, Helsingborgs Dagblad)

"Jag anar en sorts klassiker." (Sven Christer Swahn, Sydsvenskan)

"Roligt, skruvat och sÄ överdrivet att det inte gÄr att lÀgga boken ifrÄn sig." (Roger Bengtsson, IKON1931)

Sagt om Robert Walls hemliga liv:

"Att lÀsa böcker av Dekius Lack Àr som att lÀra sig röka. Till att börja med tar man det försiktigt, kÀnner av det strÀva och kanske krÀks, allra minst hostar, och börjar undra varför man hÄller pÄ med det hÀr. Men ju fler jag lÀste och lÀrde mig uppskatta författarens nÄgot skeva humor blev det som med cigaretterna, alltmer ett behov." (Karl Hjelm, DAST Magazine)

"Roligt, oförutsÀgbart och likvÀl med en bra story i grunden ger en kul lÀsstund som bör tilltala bÄde den som vanligen gillar svenska kriminalromaner och den som egentligen hellre lÀser nÄgot annat." (Roger Bengtsson, Ung Tro)

"En skruvad, rolig och vÀlskriven bok... LÀs!" (Anders Palm, BibliotekstjÀnst)

"Sveriges roligaste författare just nu? Ja." (Stormprataren)