(1)

Remington

ljudbok och e-bok


RöntgenlÀkaren Justus Tillström har flyttat till VÀxjö för att börja ett nytt liv. En natt, nÀr mÄnen lyser overkligt starkt, översvÀmmas hyreshuset och en av grannarna drunknar i vattenmassorna. Mitt i den stora förödelsen dyker en till synes oskadd tavla upp. Samtidigt fÄr en annan av Justus fÀrgstarka grannar, litteraturkritikern Arne ljunghed, allvarliga problem med sin Àlskade skrivmaskin Remington. En lÀtt surrealistisk och absurd roman i samma anda som "Daniil Charms och jag" frÄn 2011.

Fredrik Ahlfors Àr född 1968. Boende i Göteborg. Bokdebut pÄ Trombone 2006 med romanen Uthamn som fick mycket uppmÀrksamhet i trakten dÀr den utspelar sig.

I november 2006 utkom hans andra bok, Arne Ljunghed och de smĂ„ röda jĂ€vlarna – en samling berĂ€ttelser ur ingenting. Den hyllade romanen Daniil Charms och jag utkom 2011. Tillsammans med Björn Wickenberg skrev han 2016 Den hĂ€r diktsamlingen ges ut i samarbete med, och den senast utgivna boken Ă€r romanen Remington frĂ„n feb. 2020

Vid sidan om författarskapet arbetar Fredrik Ahlfors som röntgenlÀkare. Tillsammans med Carl Lamm har han författat den medicinska boken HRCT - Diagnostik och sjukdomsöversikt som finns utgiven pÄ Trombone. Boken Àr översatt till Tyska och Engelska.