(45)

Relik

ljudbok och e-bok


»Denise Mina har varit en av de bÀsta sedan debuten, med en osviklig radar inriktad pÄ ojÀmlikhet och klasskillnader. Dessutom har hon humor.« Lotta Olsson tipsar i DN.

»Intensiv och spÀnnande fortsÀttning pÄ Denise Minas serie om true-crime-duon Anna och Fin.« People

NÀr en ung och sÄrbar kvinna försvinner frÄn en idyllisk liten stad vid den skotska kusten hamnar Anna McDonald och Fin Cohen i centrum för en intensiv sökkampanj pÄ nÀtet. Men Lisa Lee Àr kanske inte det olyckliga offer hennes far har förestÀllt sig. Hon har en Youtube-kanal dÀr hon tar sig in i olika övergivna byggnader. Och hennes senaste filmklipp visar hur hon tillsammans med nÄgra andra bryter sig in i ett franskt slott och dÀr snubblar över ett ovÀrderligt romerskt silverskrin.

Dagen efter Lisas försvinnande lĂ€ggs skrinet ut till försĂ€ljning pĂ„ en auktion i Paris – med ett utgĂ„ngspris pĂ„ femtio miljoner euro, och med en katalogtext som kan komma att förĂ€ndra sjĂ€lva fundamentet för en av vĂ€rldens största religioner


Anna och Fin tar upp jakten pÄ Lisa och ger sig i vÀg pÄ en halsbrytande resa genom Europa, dÀr de hamnar mitt i en vÀrld av internationella konstsmugglare, bedragare och religiösa fanatiker.

I översÀttning av Boel Unnerstad.

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] Ă€r en skotsk författare som tillhör de absolut största inom den moderna kriminallitteraturen. Relik [Confidence] Ă€r den andra delen i hennes hyllade och prisbelönta serie om Anna McDonald och Fin Cohen, efter förra Ă„rets Verkliga brott, som bland annat hyllades som »en helt fantastisk thriller« i New York Times och valdes till Årets bĂ€sta deckare i DN.



3.3

45 recensioner

Anne-Marie

2024-04-07

Lite rörig och svÄrt att hÀnga med. Udda karaktÀrer men helt ok.

Henrik

2024-02-06

4

h.kvik

2024-01-02

Bra, dock vÀl för rörigt