(148)

Rebecca

ljudbok och e-bok


Vinnare av en Anthony Award – vald till Ă„rhundradets bĂ€sta roman!

»En genialiskt uppbyggd berÀttelse.« Lotta Olsson, DN

»Daphne du Maurier stÄr i en klass för sig.« The New York Times

Daphne du Mauriers obestridda mÀsterverk Rebecca har allt en gotisk romance ska ha: en hemsökt herrgÄrd, hypnotiska landskap, vÄldsam passion, sex och mord. BerÀttaren Àr en ung, fattig kvinna som gifter sig med den gÄtfulle och stilige Max de Winther och flyttar in pÄ godset Manderley. DÀr försvarar pÄ ett sjukligt vis hushÄllerskan Mrs Danvers minnet av de Winthers första hustru Rebecca, som dött i en tragisk olycka ett Är tidigare.

‹Rebecca, en modern skrĂ€ckberĂ€ttelse och en detaljstudie över besatthet, rĂ€knas till de stora engelska romanklassikerna. HĂ€r i översĂ€ttning av Dagny Henschen och Hilda Holmberg, och med ett nyskrivet förord av litteratur- och skrĂ€ckvetaren Mattias Fyhr.

DAPHNE DU MAURIER [1907–1989] var en engelsk romanförfattare och dramatiker. Hennes berĂ€ttelser utspelar sig ofta i Cornwall i sydvĂ€stra England, dĂ€r du Maurier sjĂ€lv levde större delen av sitt liv. Hennes mest berömda verk Ă€r romanen Rebecca och novellen FĂ„glarna, som bĂ„da Ă€ven blivit klassiska skrĂ€ckfilmer av Alfred Hitchcock.

»Rebecca kan bÀst beskrivas som en psykologisk thriller med övernaturliga inslag och Daphne du Maurier som en mÀstare inom genren. SprÄket Àr sÄ förtÀtat att det sÄ gott som binder fast lÀsaren vid sidorna.«Elisabeth BrÀnnström, Tidningen Kulturen

»Skurken i Rebecca Àr en av seklets mest minnesvÀrda.« DAST Magazine

»Beroendeframkallande och andlöst spÀnnande.« The Independent


UpplÀsare: Lily Bigestans
LĂ€ngd:

4.0

148 recensioner

Marek

2024-04-17

Helt fantastisk vÀlskriven bok. Man kan inte sluta lyssna.

christel

2023-08-24

En hĂ€rlig bok, omöjligt att förutspĂ„ handlingen..svĂ„r att pausa..och med en för boken perfekt upplĂ€sare..đŸŒșđŸŒșđŸŒșđŸŒș

Anna

2023-06-28

Blev först en aning besviken, dÄ jag förvÀntat mig en skrÀckroman, och det tycker jag inte riktigt att den Àr. DÀremot Àr den otroligt spÀnnande, med en stÀndigt nÀrvarande obehagskÀnsla och nya vÀndningar som man inte hade rÀknat med. Tempot Àr ganska lÄngsamt, men det bidrar bara till spÀnningen tycker jag. En mycket vÀlskriven och bra bok!