(293)

Ranish Tweed

ljudbok och e-bok


FRISTÅENDE THRILLER AV FÖRFATTAREN TILL LEWIS-TRILOGIN

Nominerad till en CWA Dagger In The Library Award

»Peter May Àr en författare jag skulle följa till vÀrldens Ànde.« Marilyn Stasio, The New York Times

Niamh och Ruairidh Macfarlane har varit ett par i över tio Är och Àger tillsammans det exklusiva vÀveriföretaget Ranish Tweed. PÄ en affÀrsresa till Paris, dÀr de ska göra marknadsföra sina tyger, upptÀcker Niamh först att Ruairidh har en affÀr, och blir sedan vittne till hur han och hans Àlskarinna dödas av en bilbomb. Förtvivlad ÄtervÀnder Niamh till Yttre Hebriderna och till den avlÀgsna klipptopp som varit deras gemensamma hem. Hon ser tillbaka pÄ sitt liv med Ruairidh och försöker desperat komma pÄ vem som skulle kunna ha velat se honom död. Den franska polisen, som till en början misstÀnkt terrorism, har nu skickat kriminalaren Sylvie Braque efter sin huvudmisstÀnkta: Niamh sjÀlv. De bÄda kvinnorna dras under utredningen allt nÀrmare varandra och mot en dödlig, hÀnsynslös fiende.

PETER MAY [f. 1951] Ă€r en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sĂ„lt i över 4 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix LittĂ©raire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman« i USA. Ranish Tweed Ă€r hans nya thriller, som Ă€n en gĂ„ng utspelar sig pĂ„ det skotska höglandet.

»En av mina nya favoriter. Det hÀr Àr vÀldigt bra!« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT om Lewis-trilogin

»Ranish Tweed Àr en rafflande thriller om kÀrlek och hÀmnd, med Yttre Hebriderna som fond. Peter May frammanar miljöer som Àr nÀstan magiska i sin otÀmjda skönhet.« New York Journal of Books


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.6

293 recensioner

Dystopia

2023-01-30

RĂ€tt svamlig


Maria

2020-10-29

Till dessa böckerna vill jag ha Mats Eklund. Han passar att lÀsa dessa. Magnus rossman passar bÀttre till Reacher böckerna.

Kerstin

2020-07-02

Lewis-trilogin var jÀttebra. Denna var en stor besvikelse tyvÀrr.