(0)

Psykoterapihandledning

e-bok


Kurt Gordan förmedlar i denna handbok sina rika erfarenheter av teori och tillÀmpning inom psykoterapihandledning. HÀr behandlas givetvis teoretiska aspekter pÄ begrepp och metoder och han redogör för innehÄllet i en tvÄÄrig handledarutbildning. Tyngdpunkten ligger dock pÄ diskussion av de konkreta problem som möter handledaren och eleven/terapeuten pÄ deras gemensamma resa i alla dess olika skeden, frÄn det första mötet till separationen. De speciella problemen för handledning av institutionspersonal diskuteras i ett sÀrskilt kapitel.

I denna utvidgade och omarbetade utgĂ„va har bl.a. lagts större tonvikt pĂ„ grupphandledningens former och problem. Storgruppshandledningen har uppmĂ€rksammats med nyskrivna avsnitt. SjukvĂ„rdslagstiftningen har genomgĂ„tt en radikal förĂ€ndring och dĂ€rför Ă€r avsnitten ”Handledarens ansvar” och dĂ„ sĂ€rskilt ”Juridiska aspekter” helt nyskrivna. Referenslistan har kompletterats och uppdaterats.

Kurt Gordan Àr docent i psykologi, socionom och legitimerad psykoterapeut. Han har i mÄnga Är varit rektor vid Ericastiftelsen och har dÀrutöver stor erfarenhet av handledning och konsultation i klinisk verksamhet och pÄ vÄrdinstitutioner. Han har tidigare utkommit pÄ Natur och Kultur med Professionella möten: Om utredande, stödjande och psykoterapeutiska samtal (1996).