(0)

Principbaserad Integration

e-bok


Ett nytt perspektiv pÄ integration

Integration diskuteras ofta utifrÄn positioner som egentligen i allt vÀsentlig Àr lÄsta eller pÄ en systemövergripande macronivÄ. Det fi nns ett behov av att pÄ allvar ta tag i frÄgan om hur ska det gÄ till i praktiken. Hur kan fl yktingar komma in i samhÀllet snabbare och bli delaktiga i samhÀllsbygget. Genom att ta avstamp i tre principer presenteras hÀr en lösning som kan lÀggas ovanpÄ dagens system och göra det effektivare lÀttare att samordna.

Principerna Àr:

‱ Grunden för integration Ă€r socialt kapital och humankapital

‱ Varje person Ă€ger sin egen integration

‱ Det fi nns en gruppdynamik som vi mĂ„ste förhĂ„lla oss till och arbeta aktivt med

Boken riktar sig till den som i nÄgon form arbetar med eller Àr intresserad av integration. Det presenteras tankar som delvis utmanar och provocerar. IntegrationsfrÄgan Àr en av de viktigaste frÄgorna för morgondagens Sverige, dÄ mÄste vi ta nya

repp, tÀnka nya tankar och lyfta pÄ alla stenar.

Om författaren:

Peter Eriksson har utifrÄn ett allmÀnintresse av samhÀllsutveckling och framtidsfrÄgor tagit sig an Àmnet integration. Men fötterna pÄ verkstadsgolvet och nÀsan i en bok kombinerar han teori och praktik i jakt pÄ insikter och idéer. Med erfarenheter bÄde som volontÀr och yrkesverksam inom integrationsomrÄdet har han Àgnat nÀstan tvÄ Är Ät att djupdyka ner i Àmnet i nÀra kontakt med asylsökande och nyanlÀnda.