(2)

Poltergeisten

e-bok


"En spÀnnande och vÀlskriven rysare som ocksÄ tar upp vÀnskap, ensamhet och mobbning. Betyg 4 av 5" BibliotekstjÀnst, Nils Ahnland

En mörk hemlighet döljer sig i det gamla stadspalatset frÄn 1600-talet. Buller pÄ natten, en stark lukt och en vitklÀdd dam som glider genom rummen.

Med mamma, pappa och katten Gilbert flyttar tolvÄriga Tuva in i det gamla Stiernkranska huset mitt i Gamla stan. Redan första veckan börjar mystiska poltergeistfenomen. En skÄplucka envisas med att slÄ upp om nÀtterna, och i det gamla överskÄpet hittar Tuva ett ouija-brÀde mÀrkt Eleonora Rask och Ärtalet 1931. Ofrivilligt blir Tuva ledd till att nysta upp de trÄdar som avslöjar Stiernkranskas mörka hemlighet.

I takt med att poltergeistaktiviteterna ökar blir Tuvas förÀldrar alltmer övertygade om att Tuva Àrvt morfars psykiska ohÀlsa. I skolan fÄr Tuva det svÄrt och mobbas av "isprinsessorna". Som tur Àr dyker den trettonÄrige Dante upp och blir hennes vÀn. Men varför verkar alla andra ignorera honom?

I Poltergeisten vÀvs övernaturliga fenomen, mobbning och vÀnskap samman i en skrÀck- och relationsroman. Första och fristÄende delen av tre i serien Spöksyn .