(80)

Pojke slukar universum

ljudbok och e-bok


Boken bakom Netflix succéserie!

Ett mĂ„ste för dig som Ă€lskade Ängeln pĂ„ sjunde trappsteget, Shuggie Bain eller Mig Ă€ger ingen.

Vad gör man nÀr pappa har stuckit, mamma knarkar, styvpappa Àr langare och storebror skriver i luften med fingret istÀllet för att prata?

I en fattig förort till 1980-talets Brisbane försöker 12-Ärige Eli följa sitt hjÀrta och förstÄ vad som krÀvs för att bli en bra mÀnniska. Men stÀndigt kaos och hot, frÀmst i form av knarkkungen Tytus Broz, gör livet svÄrt. Men Àven annat komplicerar Elis liv, som den första kÀrleken, viljan att rÀdda sin mamma och en dag bli en riktig journalist som fÄr skriva om allt han ser och allt som hÀnder.

Tillsammans med sin selektivt stumma bror ger sig den brÄdmogne Eli ut pÄ en förortsodyssé fylld av kÀrlek, försoning och vedergÀllning efter att deras familj har splittrats av en knarkkung.

Pojke slukar universum Àr en drabbande och omistlig roman om att Àlska sin dysfunktionella familj trots tumult, missbruk och fattigdom; och om att vÄga drömma stort.

Trent Dalton Àr en prisbelönt australiensisk reporter och journalist. Pojke slukar universum Àr hans debutroman och den har tagit bÄde kritiker och lÀsare med storm, i Australien och vÀrlden över.

”Elektrisk!” - The Times

”Hisnande.” - New York Times


UpplÀsare: Jonas Malmsjö
LĂ€ngd:

4.0

80 recensioner

Therese

2024-04-20

Bra bok lÀs den!

Cornelia

2024-03-13

Tog tid för mig att komma in i boken Men sedan kunde jag inte sluta lyssna. Blir en stark trea av mig. Tragiskt o lite sorgligt om Eli o samtidigt Àven fina stunder

Monilina

2024-03-08

En helt fantastisk bok!